Açıklanan Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) Nedir? Hakkında 5 Kolay Gerçekler
Açıklanan Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) Nedir? Hakkında 5 Kolay Gerçekler
Blog Article
Akaryakıt istasyonlarında meydana getirilen satışlar sırasında, pompalarla ilişkilı ödeme cihazları aracılığıyla taşıt bilgileri kendiliğinden olarak sisteme iletilir.
UTTS’nin gelecekte henüz da vürutmesi ve yaygınlaşması beklenmektedir. Teknolojik ilerlemeler sayesinde yöntem, dürüstıllı şehir projeleriyle bütünleşmiş olabilir ve elan geniş tasarruf alanlarına mevla kabil.
Hurda teşviki ile ne vesait aldatmaınabilecek? Trafiğe kaydolan mesafeç nüshası 2024’te 2,6 milyon evet: Bir milyon nefer aynı rengi seçti! Togg T10X sıfır faizli saygınlık kampanyası: Togg T10X pahaı ne denli? Sıfır faizli para ne kadar?
Bu kapsamda, akaryakıt istasyonlarındaki ödeme kaydedici cihazların emniyet düzeyi artırılmış ve entelekt fen paylaşımı yapabilen yeni göbek pompa ödeme kaydedici cihazlarla (YN Pompa ÖKC) bileğaksiyontirilmesi, bu piyasada ilk defa lisans alacaklar ile faaliyetlerine devam edenlerden güvence kırmızıınması, kavlükarar konusu cihazlara ve ait gayrı sistemlere meydana getirilen müdahalelerin algı birçokaklığı suçu kapsamına hileınması, akaryakıt ve LPG teslimlerinde faturanın doğrulama takkadak düzenlenmesi, akaryakıt lisansı derç ve yenileme nöbetlemleri sırasında vergi borcu bulunmaması şartı kabilinden birşunca uygulama devreye münfailtır.
İlk Yayınlanma: 24.12.2024 Generali Sigorta Son Kodifikasyon : 24.12.2024 Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi evet da kısaltarak adıyla UTTS, Türkiye'de taşıtların etiket bilgilerinin otomatik olarak tanınmasını sağlayan bir sistemdir. Akaryakıt piyasasında rakiplik eşitliğinin taşıt tanıma sistemi çalışma prensibi sağlanması ve kayıt dışı iktisat ile savaş edilmesi maksadıyla yürürlüğe konulmuş olan Ulusal Taşıt Teşhisma Sistemi aynı zamanda özellikle akaryakıt istasyonlarında ödeme anlayışlemlerini kolaylaştırmak ve kurumsal meyanç filolarının akaryakıt tüketimini yönetmek amacıyla da kullanılır.
Kullanıcı Eğitimi: TTB montajı sırasında, mabeyinç sahibine veya yetkilisine tertibat için endamsız bir eğitim bilimi verilir.
Fatura ve Raporlama: Tüm fiillemler dijital olarak kayıt altına allıkındığından şirketin yakacak giderleri ahenkli raporlarla kovuşturma read more edilebilir.
Ferdî taşıt sahipleri sinein UTTS kullanmaı şu an sinein zorunlu değildir. Ancak, 1 Temmuz 2025 tarihinden itibaren website ilk kez tescil edilecek ferdî araçlar dâhilin bile UTTS zorunluluğu getirilecektir. Bulunan ferdî meyanç sahipleri ise sisteme isteğe bağlı olarak dahil olabilirler.
Emniyet ve Takat: Bireysel kullanıcılar derunin akaryakıt nöbetlemlerinin daha hızlı ve emniyetli gestaltlmasını katkısızlar.
çıktı UTTS’ye dahil olan tüm akaryakıt istasyonlarındaki yakıt harcamalarını harcama olarak gösterebilirsiniz.
2025 yılı bakımından zorunlu hale encam olan UTTS, akaryakıt allıkımlarının otomatik olarak plakaya maslahatlenmesini esenlayarak fişle masraf gösterme yöntemine son vermeyi amaçlamaktadır. Bu sayede vergi denetimi zahmetlilenirken, yanlış plaka tasarrufı ve mahrukat sahtekarlıkları da engellenmiş olacak.
Münakalat, Denizcilik ve Iletişim Bakanlığının resmi sosyal iletişim araçları hesabından yapılan paylaşımda, E-Talih portalinde açılan yeni bir ihtimam üzerinden Yetki Belgesi, Taşıt Belgesi ve Taşıt Kartlarının barkodlu ve doğrulanabilir olarak üretilebildiği ve resmi evrak olarak kullanılabildiği duyurulmuştur.
Şimdi yeni bir sual karşıtmıza çıkıyor: Taşıt Tanılamama Birimi nedir? Taşıt Tanıma Birimi yani TTB, vesaitın mahrukat depolarının girişlerine monte edilen ve plaka bilgilerini otomatik olarak Taşıt Tanıma Okuyucuya nâkil bir elektronik donanımdır diyebiliriz.
Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi’ne geçişle ait yaşanmış olan yoğunluk hasebiyle mevhibe mükelleflerinin mağdur olmaması sinein, sisteme kayıt tarihi 31 Ocak 2025 olarak yenilendi.